top of page
FLORIADE 01
GREEN WORLD
FLORIADE 09
GREEN LAB
FLORIADE 07
FLORIADE 08

RIJKSPAVILJOEN

MY GREEN WORLD

VENLO

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie EL&I en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is de Nederlandse inzending op het Floriadeterrein in Venlo: My Green World, ontworpen. Het komt uit de grond voort en zal er weer in opgaan. Cradle to Cradle. Het ontwerp bestaat uit een zelfdragende schil met daar in hellende vloeren op basis van valsplat. De houten constructie van het ‘ontkiemende boontje’ is gemaakt op basis van het zogeheten Zollinger-principe. Geprefabriceerde dubbel gekromde frames, samengesteld uit Kerto-Q fineerhout, vormen samen een stabiele constructie. Ook de puntsgewijzeondersteuning van de houten hellingbaanvloer is vernieuwend. Het gebruik van duurzaam geproduceerd hout voor de constructie, dat 100% hernieuwbaar en recyclebaar is, past eveneens bij het duurzamekarakter dat het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft beoogd.

 

2D3D, bureau voor 2 en 3- dimensionale vormgeving, maakte het architectonische ontwerp van het dubbel gekromde gebouwvolume, datgeïnspireerd is op het ontkiemen in relatie met innovatie en daarvoor licht, lucht, warmte en water nodig heeft. De geometrische vorm is tebeschrijven als een in hoogte en breedte uitgerekte ellipsoïde, welke door ABT met behulp van Rhino is vastgelegd. De houten frames kennen een oranje kleur om de link met Nederland te benadrukken. Deze coating op het vurenhout heeft een beschermende functietegen weersinvloeden. Speciale kit bovenop een compriband sluit de naden tussen de frames.

Ook bedacht het ontwerpbureau 2D3D de interne inrichting van het paviljoen. Een onderdeel daar van is een 20mm houten dubbelgekromde vorm als projectie en game ruimte wat op 4 poten rust.

bottom of page